FC Horsens U14 Piger vandt pokalfinalen

image FC Horsens U14 Piger årg. 2004 pokalvinder 2018
10. juni 2018 kl. 23:16
En festdag for hele klubben, da pigerne sejrede på CASA Arena

Der var lagt op til fest, da CASA Arena dannede rammen om dette års pokalfinale i DBU Jylland Pokalturnering for U14 Piger:

(Kilde: DBU Jylland Kommunikation)

31. Maj lagde CASA Arena rammen omkring årets jyske DBU pokalfinale. Finalen stod mellem 2 af Danmarks stærkeste U14 hold FC Horsens og Kolding Boldklub, hvor talentmassen er ubestridt. Således har klubberne til sammen haft hele 16 spillere med omkring DBU U14 talentcenter i indeværende sæson samt dertil en håndfuld ligeså talentfulde årgang 2005 spillere, der har været med som boblere.

FC Horsens med træner teamet Frank Nielsen og Hans Christensen i spidsen havde sat alle sejl til for at skabe den ultimative oplevelse på AC Horsens flotte stadion med dommer trio, kamp program, stadion speaker, storskærme med holdopstillinger, boldpiger, indløb, TV interviews, pep talk af landsholdstræner Katrine Pedersen på storskærm, sponsor events, gratis frugt til tilskuerne og meget mere. På tribunen sørgede ca 300 entutiaske Horsens og Kolding tilskuere for at skabe den perfekt ramme omkring kampen, der helt sikkert har givet pigerne et minde for livet.

Horsens pigerne trak sig sejrrigt ud af den dramatiske og medrivende finale med en fortjent 2-0 sejr på mål af Michelle Jakobsen og Julie Poulsen.

Kampen startede i et højt tempo, med masser af intense nærkampe overalt på banen, der var en FA Cup finale værdigt. FC pigerne virkedeindledningsvist mindst præget af nerver ift kampens betydning og tiltvang sig et spillemæssigt overtag. Efter flere nærgående forsøg, rev FC´s meget velspillende angriber Mathilde Randløv sig uimodståeligt fri på højrekanten og blev fældet i feltet. Et korrekt dømt straffespark blev efterfølgende sat ind af Michelle Jakobsen uden chance for Koldings keeper. 11 minutter spillet og 1-0.

Målet løsnede op for Koldings nerver, hvorimod FC pigerne syntes at blive bange for at vinde. Med gode kombinationer blev Kolding mere og mere nærgående som halvlegen skred frem samtidig med at nervøsiteten blandt Horsens pigerne blev mere tydelig med flere fejlafleveringer til følge. Kort før pausefløjtet opsnappede Kolding en fejlaflevering og FC´s venstre back Amalie Jensen var nødsaget til at stoppe kontraløbet med et frispark udenfor feltet. Klart frispark, der medførte et gult kort og 10 min i skyggen. På det efterfølgende frispark viste FC målmand Mille Olesen sin klasse med en suveræn redning helt oppe i krydset. FC pigerne kunne således lettet gå til pause stadig foran 1-0.

2. halvleg startede hvor pigerne slap inden pausen med Kolding holdet, der pressede på for en udligning. Lige pludselig syntes FC pigerne igen at have fundet melodien og fightede forbilledigt på trods af undertalssituationen. I det 41. minut slog FC kontra. Højre back Julia Amby slog en perfekt aflevering i dybden til den lynhurtige anfører Julie Poulsen, som gik direkte mod målet og køligt afdriblede Kolding keeperen og satte bolden sikkert i mål. 2-0 !

Målet virkede som en kold klud i ansigtet på Kolding spillerne og da FC samtidig blev fuldtallige igen, var kampen reelt afgjort. FC havde i resten af kampen flere store muligheder for at afgøre kampen definitivt, men dygtigt målmandsspil forhindrede flere scoringer og finalen endte således 2-0.

FC Horsens kæmpetalent Anne Sofie Le Fevre blev af Kolding trænerne fortjent kåret til kampens pokalfighter. FC Horsens bænken kårede Kolding spilleren Line Bihl, som gæsternes pokalfighter.

Kampen blev kompetent ledet af dommer Daniel Mathias Bech.