Menu

Højspænding i hallerne, da FC Horsens piger blev regionsmestre

image FC Horsens har igen 2 hold kvalificeret til JM
Torsten Cargnelli
05. februar 2017 kl. 22:23
Guld og sølv til FC Horsens U14 Piger

FC Horsens U14 Piger er regionsmestre i indefodbold i Region 3 (Østjylland). Mesterskabet kom i hus, da det lykkedes holdet at gå ubesejret igennem de 5 kampe i regionsfinalen, der blev afviklet lørdag d. 4.2.17 i Stensballe Hallen. U14 A-pigerne, som er forsvarende jyske mestre spillede ligeledes regionsfinale og her blev udbyttet en sølvmedalje og kvalifikation til et nyt JM.

"Two out of three ain't bad..." sang Meat Loaf for mange år siden, og det var da også temaet, da der lørdag aften skulle gøres status over de spillede regionsfinaler. FC Horsens har i vinter haft 5 hold tilmeldt i DBU Jylland turneringen fordelt med 2 A-hold og 3 hold i B-rækken. 3 af holdene kvalificerede sig til regionsfinalerne og 2 hold er altså igen klar til at dyste om JM-titlen, hvilket er samme antal hold som årgangen kvalificerede sig med i 2016. 

Regionsfinalen i A-rækken blev spillet mellem kun 4 klubber, Skovbakken, Fortuna Randers, Grenå IF og FC Horsens. I det første opgør blev modstanderne fra Skovbakken ikke levnet nogen chance, og kampen blev sikkert kørt hjem med en 5-0-sejr. I det næste opgør ventede et godt spillende Grenå-hold, og i en kamp, hvor FC-pigerne ikke fik scoret på chancerne måtte pigerne forlade kampen skuffede med et 1-3-nederlag, dermed var titlen formentlig afgjort, da Skovbakken ikke kunne hamle op med Grenå pigerne. FC-holdets sidste kamp bød på en spændende dyst om den sidste JM-billet, og her bragte pigerne og træner Lars Naldal unødig spænding ind i opgøret med to udvisninger, den ene for hårdt spil og den anden, da en udskiftning glippede og holdet pludselig var 5 spillere på banen. Pigerne udviste dog en stor vilje og handlekraft, da begge undertalsperioder endte med en FC-scoring og dermed blev det det til en sejr 4-3.

 

Holdet der er kvalifieret til JM i U14 Piger A-rækken: Alberte Feldt Naldal, Anna Burgdorf Madsen, Caroline Jensen, Maja Nielsen, Mathilde Jørgensen og Sofie Lykke Larsen. JM afvikles d. 4.-5. marts i Fredericia Idrætscenter.

Hvis regionsfinalen i A-rækken bød på spænding om resultatet, så var der nærmest højspænding i Stensballe Hallen først på aftenen, da tingene skulle afgøres i en 6-holds pulje med 2 Lyseng hold, Team HEG, Romalt IF og 2 hold fra FC Horsens. Stævnet begyndte med et lokalopgør mellem de FC-hold og på trods af en tæt indledning endte kampen 4-0 til FC 1. Herefter trak FC 1 sig sejrrigt ud af opgørene mod de to Lyseng hold, mens FC 2 løb ind i smalle nederlag og på dagen manglede holdet desværre lige det sidste på trods af at den rette indstilling var til stede hele vejen igennem og pigerne på intet tidspunkt gik ned, men gik frisk til opgaven. 

For FC 1 var der med 3 sejre i bagagen pludselig matchbold i forhold til at kvalificere sig til JM, men de tidligere puljemodstandere fra Team HEG, som holdet hver gang har spillet yderst tætte kampe mod, skulle vise sig som en vanskelig nød at knække. En tæt kamp endte 2-2, og pigerne måtte nu håbe på hjælp i form af at resultaterne skulle flaske sig i de efterfølgende kampe, og ellers ville den sidste kamp mod Romalt IF blive afgørende om holdet skulle blive nr. 1, 2 eller 3. 

FC pigerne gik på banen sekunder efter at Lyseng holdet havde gjort sit arbejde færdigt, men FC pigerne lød sig ikke ryste og hentede en smal 1-0-sejr i en kamp, der ikke går over i historien som særlig seværdig, men aldeles spændende var det og hele hallen levede med i kampen, der samtidig ville afgøre, om Lyseng eller FC Horsens ville blive regionsmestre. Romalt IF skulle bruge en sejr for en JM-kvalifikation, mens FC holdet kunne nøjes med uafgjort, hvilket så afgjort satte sit præg på kampen. Matchvinder blev Paulena Edwards med en tidlig scoring og herefter holdt FC-pigerne stand og kunne omfavne hinanden i sejrsjubel, da kampen blev fløjtet af.

JM afvikles d. 4.-5. marts i Klosterhallen (Løgumkloster).

FC 1 og regionsmestre: Emilia Nørup Møller Johansen, Emma Jørgensen, Frederikke Uldall Nielsen, Helena Cargnelli, Kamilla Swane Kristiansen, Mie Rasmussen og Paulena Edwards.

FC 2: Amalie Skovgaard, Ida Gam, Johanna Koch Petersen, Julie Gemmer, Mette Reese Groth, Nicoline Dahlgren Bruun og Sofie Pedersen. På billedet mangler Carla Nicholaisen.