Menu

FC har atter de ældste årgange i drenge-rækkerne

image U19 Drengene fejrede førstepladsen i Liga 3 med champagne
Mogens Hansen
10. januar 2020 kl. 12:20
Pludseligt var der spillere til både et U19 og et U17 Drenge-hold efter sommerferie

FC Horsens fik i efteråret 2019 igen hold med i DBU Jyllands to ældste årgange i drenge. Sidst klubben havde et hold med i U19 var i foråret 2017. Og et hold i 2003-årgangen - nu U17 Drenge - har FC ikke haft siden foråret 2015. Dengang var der fire spillere fra årgangen, der var blevet udtaget til at være med i AC Horsens trup i U14 Drenge, men fem andre valgte at prøve lykken i HfS i håbet om, at kommer med i AC-truppen på et tidspunkt. I dag er der en af de ni, der stadig spiller på AC's hold.

Efter sommerferien i 2017 valget alle daværende U19 spillere at rykke op som som seniorspillere, idet de ikke syntes, at der var udfordring nok i at spille i U19-rækken. Så i sæsonen 2017/18 blev U17 Drenge ældste årgang i FC Horsens herreungdom. Efter sommerferien skulle alle fra U17-holdet med undtagelse af to på efterskole, så i sæsonen 2018/19 har den manglende 2003-årgang samt et helt hold fra 2002-årgangen på efterskole betydet, at FC var uden hold i de to ældste årgange.

Det er der så blevet lavet om på efter sommeren 2019. 2002-årgangen vendte tilbage fra efterskole og fik hurtigt genetableret holdet med to fædre, Tonny Hansen og Henrik Faartoft, som trænere.

Og der kom pludselig en forespørgsel fra en af drengene, der i 2015 havde valgt at prøve lykken i AC/HfS, om FC ville tilmelde et U17-hold, hvis han fik samlet spillerne. Det tilbud sagde FC ja tak til, og Martin Henriksen, der stoppede som FC-formand i april, indvilgede i at træne drenge i efteråret. Og den aftale er netop blevet forlænget, så han fortsat er træner frem til sommeren 2020.

er ved årsskiftet har FC 26 U19-spillere og 21 U17-spillere på medlemslisten. 6-7 af U19 spillerne har i mere end et år spillet på seniorhold, men har også hjulpet til på U19-holdet, når det har kunnet lade sig gøre.

I både U17- og U19-rækken spilles der først et kvarlifikationsspil med fem kampe, hvorefter de deltagende klubber indplaceres efter resultaterne i Liga 2 eller 3. U19 blev tilmeldt i Liga 2-holdet, hvor det kun blev til to sejre i de fem kampe og dermed 3 point for lidt til at komme med i Liga 2. I stedet blev det til fire sejre i fire kampe i Liga 3, hvor holdet også skal spille i foråret, mens de fire modstandere i Liga 3 må nøjes med at spille i Liga 4.

U17-holdet blev tilmeldt i kvalifikationsturneringen i Liga 3 - laveste række - og det blev kun til to kampe, som blev tabt. I en kamp ude mod Grenå, kunne FC ikke stille hold, mens det i to andre kampe var modstanderne, der ikke kunne stille hold. Så holdet spillede videre i i Liga 3, men tabte alle fem kampe - en hjemmekamp blev tabt, fordi der ikke kunne stilles hold. Men nu er sejrene begyndt at komme. I Vinterturneringen er det blevet til to sejre og et stort nederlag til FC Skanderborg, der har valgt at deltage i Liga 3, selv om klubben med sine to hold i foråret skal deltage i Liga 1 og 2.