Menu

FC Horsens hentede den store pokal i Brande

image
07. juli 2017 kl. 16:28

Fra 29. juni til 2. juli deltog FC Horsens’ U14 piger i sommerfodboldstævnet BIF Cup 2017. 17 friske fodboldpiger, som endnu ikke var taget på sommerferie fra klubbens Liga 1 og Liga 2 hold, viste sig at være et sandt turneringshold, og spillede sig igennem turneringen i Brande, i stil som de legendariske fodboldhelte fra EM 92; En blød start på uafgjorte resultater, 1 vundet og en tabt i puljen. Til gengæld var der, efterhånden som turneringen i afdelingen for de bedste hold i A-rækken nærmede sig de afgørende kampe, no mercy til modstanderne. FC Horsens sluttede i de sidste 2 kampe med sejre over værterne fra Brande IFs U14 og i finalen U15 piger.

- Pigerne spillede sig virkelig op ved dette stævne. Efter nogle svage kampe i begyndelsen af stævnet, fandt pigerne det gode spil frem, da det virkelig gjaldt. Pigerne sluttede stævnet af med nogle fine kampe karakteriseret ved en flot holdpræstation hele vejen rundt. I finalen viste pigerne en stærk vilje og tro på tingene, selv om holdet mødte modgang og måtte udskifte 2 spillere med skader. Samlet set har det været en fornøjelse endnu en gang at være med holdet til stævne udtaler trænerne Jonas Thybring Hansen og Torsten Cargnelli samstemmende.

Vejen til guldmedaljerne gik over både tyske og norske modstandere, i pigerækken, som var for stævnets ældste pigespillere op til 17/18 år. Selv om skader tyndede ud i 17-mandstruppen i løbet af turneringen, som bød på 8 kampe på 4 dage, var der ingen slinger i valsen i finalen, som blev vundet 2-0 på scoringer af Amalie Skovgaard og Freja Thorsager.

Pokalen, som holdet vandt, har derfor den noget atypiske indskrift for et U14 pigehold: ”1. plads U18 piger”.

U14 pigerne fra FC Horsens hentede i bogstaveligste forstand den store pokal i Brande.