Menu

FC Horsens indtog Viborg

image U13 og U14 Pigerne til landskamp i Viborg
Torsten Cargnelli
23. september 2016 kl. 23:07
Når der er kvindelandskamp i Viborg, er pigerne fra FC Horsens på plads for at heppe på de rød/hvide helte.

50 U13-U14 piger samt trænere, trinledere og forældre tog forleden turen til Viborg til den afgørende EM-kvalkamp mod de olympiske sølvvindere fra Sverige.

Allerede i foråret var pigerne fra FC Horsens på plads i Viborg til en målrig kamp, hvor de danske fodboldkvinder udspillede Polen med hele 6-0.

Ansporet af oplevelsen i foråret, blev trinleder Maria Malmstrøm sendt på arbejde med at skaffe en bus til de fodboldglade piger. Dette lykkedes, og da FC-delegationen planmæssigt ankom til Viborg Stadion var der pyntet op til fodboldfest med driblebaner, fartmåler og merchandise fra landsholdets hovedsponsor. Optakten blev krydret med et par malede Dannebrogsflag på kinderne og nu var pigerne klar til at entre tribunen til et gensyn med heltene Harder, Nadim, Troelsgaard m.fl. Jo jo, pigerne er bestemt bekendt med den danske opstilling, og alle har de deres favoritter på holdet.

Et næsten fyldt Viborg Stadion med hele 7400 tilskuere heppede fra første fløjt det danske hold frem i et smukt skær fra den nedgående efterårssol. Det danske hold fik hurtigt kvitteret for støtten, da Johanna Rasmussen tidligt i kampen bragte Danmark i front 1-0 med et skud fra distancen. Kort ind i 2. halvleg udbyggede Nadia Nadim føringen med en scoring til 2-0 efter et hjørnespark. Trods et par store svenske muligheder i slutfasen red danskerne stormen af, og jublen kunne bryde løs på tribunerne. Med sejren er Danmark kvalificeret til EM i Holland til næste år.

Straks efter slutfløjtet begav alle FC-piger sig i retning af bussen, og trods en sen hjemkomst i Horsens omkring kl. 22.30, så var alle enige om, at det havde været en dejlig fælles tur for de to årgange, som klart kan gentages en anden gang.

Se flere billeder fra turen her

Link til DR videonyhed om DK-Sverige: 
http://www.dr.dk/sporten/fodbold/kvindelandsholdet/video-danmark-slaar-sverige-og-er-klar-til-em