Menu

FC Horsens sætter nye standarder for pigefodbolden

image
22. november 2019 kl. 14:08
Tøjordning til morgenfriske talenter

- denne artikel er tidligere bragt i en forkortet udgave via Facebooksiden Elitesport Horsens og som trykt helsides annonce i Horsens Posten.

foto: Charlotte Adsbøl

På Casa Arenas træningsbaner handler det om at dygtiggøre sig i fodbold. Victoria fra Stensballe IK, Sara fra Egebjerg IF og Rikke fra FC Horsens fra eliteidrætsklasserne på Langmarksskolen træner side om side med Sportscollegepigerne.

Hele 23 spillere deltager i talentudviklingen i Horsens Kommune omkring Team Danmark aftalen og slår 2 tykke streger under hvor attraktivt det er at kunne kombinere skolegangen med at kunne dygtiggøre sig som pigefodboldspiller lokalt både som folkeskoleelev og i ungdomsuddannelsen. På Eliteklasserne og Sportcollege får eleverne 2 ugentlige morgen træninger samt målmandstræning oveni den skolenominerede idrætsundervisning. Desuden er skadesforebyggende træning og adgang til fysioterapi samt mulighed for styrketræning og vejledning omkring sportsernæring en vigtig del af sportsklasserne på Langmarkskolen.

Fælles for alle 23 pigefodboldspillere er at klubtilhørsforholdet er ligegyldigt. Her træner alle med passionen for fodbolden og et individuelt fokus samtidig med at man gør hinanden gode. Det gode træningsmiljø har fået et ekstra dimension med et attraktivt nyt tiltag hvor alle spillerne tilknyttet en tøj- og vaskeordning. 23 piger og 3 trænere har således fået udleveret fuld spillesæt + træningsdragt samt håndklæde, der ligger klar når man møder ind til morgentræning. Ordningen er kommet i stand via et visionært partnerskab mellem Advokaterne LRP, FC Horsens pigefodbold og Sportscollege Horsens.

Torben Knudsen og Frank Nielsen ansvarlige hhv for Sportscollege og Eliteklasserne er begejstrede for tiltaget:” Det er en fantastisk statement for pigefodbolden i Horsens med så professionelt et setup. Pigerne elsker tiltaget og vi er virkelig stolte af denne milepæl, Og pga. vores partnere er det gratis for alle” udtaler en stolt Torben Knudsen.

I FC Horsens er man glad for ansvaret som samarbejdsklub med Elite Horsens og meget bevidst om klubbens rolle ift Team Danmark samarbejdet. FC Horsens ser det som sin fornemste opgave at tage førertrøjen i at udvikle pigefodbolden til fordel for alle fodboldpiger i 8700 området. FC Horsens lancerer derfor også endnu et tiltag til glæde for alle i 8700 – nemlig ”Tekniktræning for 8700 piger i en version, der tager udgangspunkt i en samarbejdsaftale med BGI, hvor alle lokale pigeklubber inviteres med til et samarbejde, der giver adgang til suveræne faciliteter med fokus på bl.a. BGI akademiets unikke Goal Station.

 ”Som klub er vores ambition at tilbyde ”fodbold for alle”. hvor vi fokuserer på at være en helstøbt klub med fokus på et balanceret mix mellem sportslige og sociale aktiviter under mottoet ”oplevelser med og uden bold” udtaler Talentchef Frank Nielsen, der fortsætter: ”Vores Pigeafdeling har vækstet endnu engang så vi i dag har 318 medlemmer, hvilket muliggør at vi kan udbyde rækker i alle årgange og samtidig udfordringer på højeste niveau. Disse positive erfaringer vil vi gerne brede ud i et samarbejde på tværs af alle klubber og fodboldpiger i 8700 regionen. Vi glæder os til at komme i gang”.