Menu

FC's U15 drenge vil spise kirsebær med de store

image Efter 1-0-sejren over FC Skanderborg blev førstepladsen i rækken behørigt fejret med champagne.
Mogens Hansen
08. januar 2020 kl. 11:41
FC Horsens vandt i efteråret sin pulje og skal i foråret spille i samme pulje som AC Horsens U15 Drenge-hold

FC Horsens 1. hold i U15 Drenge vil her i foråret prøve at spise kirsebær med de store. Med en 1-0-sejr i efterårets sidste kamp hjemme mod FC Skanderborg, sluttede FC Horsens på førstepladsen i puljen og havde dermed sikret sig en plads blandt de 14 klubber, der i foråret udgør den højeste række i U15 drenge Jylland/Fyn.

Det betyder, at FC Horsens kommer til at spille i pulje med Horsens fS (AC Horsens), der har samlet områdets mest talentfulde 14-årige fodboldspillere, og som i efteråret har vundet Liga 2. Der er i forårets i pulje endnu et hold fra en superligaklub, idet Hobro som AC heller ikke er fundet god nok til at være med i den landsdækkende U15 Liga. I den er der 13 hold fra Superligaklubberne FC København, FC Midtjylland, AGF, Brøndby OB, AaB, Randers Freja, Farum Boldklub (FC Nordsjælland), Lyngby, FC Sønderjylland, Esbjerg fB, Silkeborg IF og Vejle Boldklub tophold i 1. division.

Blandt de 14 klubber i den højeste jysk-fynske Liga 2 er der hold fra 1. divisionsklubberne Viborg FK og Kolding IF samt 2. divisionsklubberne Thisted FC, Næsby og Ringkøbing IF.

De øvrige hold kommer som FC-drengene fra klubber, der ”kun” har sit bedste seniorhold i en af serie-rækkerne.

FC Horsens lægger ud i Liga 2 med en udekamp mod Ålborg KFUM lørdag den 29/2 kl. 12.00, og derefter følger de store lokalbrag i Horsens på Designa Arenas kunstgræsbane søndag den 8. marts kl. 13.00.

I efterårssæsonen vandt FC Horsens ni af holdets 12 kampe, spillede to uafgjort og tabte kun en, og det var lidt af en svipser, idet FC hjemme førte 2-1 mod Vinding SF til der manglende tre minutter af kampen, så udlignede Vinding og formåede også at score sejrsmålet til 2-3 i kampen sidste minut.
Derfor førte FC Skanderborg rækken med to point mere end FC Horsens inden sidste spillerunde, hvor de to tophold skulle mødes i Horsens. Den første kamp i Skanderborg var sluttet 3-3, efter at Skanderborg havde ført 3-1. Med 1-0-sejren i den sidste kamp snuppede FC Horsens førstepladsen med 29 point, Det var ikke et katastrofalt nederlag for FC Skanderborg idet de to bedste 2'ere også kom med op i den højeste række, og det rakte FC Skanderborg 28 point til. Havde FC tabt den sidste kamp var oprykningen glippet.

Ni af spillerne på holdet har spillet i FC siden de begyndte til sandkassefodbold som 3-4-årige og havde Henrik Tretow til træner. Han er stadig med omkring holdet og har stået for holdet i tre kampe sammen med Jesper Boye. De var holdkammerater i FC som drenge og junior, hvor FC havde et hold med i DBU's 2. division, hvor de bl. a. havde HfS som modstander. Og med to hold i den næsthøjeste U16-række i landet, var tanken nærliggende, at det måtte kunne blive til et 1. divisionshold, hvis de to klubber samarbejdede, og det førte til dannelsen af AC Horsens. Det er endnu 25 år efter endnu ikke lykkedes AC at få A-licens og dermed komme med i Liga 1.

En langtidssygemelding for træneren, der skulle have stået for U15 drengeholdet i efteråret, har betydet, at træningen er forestået af et team med de to tidligere AC Horsens-træneren Kim Oyan og Dennis Pold i spidsen. Når de ikke har kunnet trådte Tretow og Bøje, der begge har sønner, som spiller på holdet til, og det er der kommet noget ganske godt ud af.

Selv om turneringen sluttede sidst i november, har der ikke været tid til at hvile på laurbærren. Den første to af af syv kampe i Vinterturneringen blev spillet inden jul og endte begge med sejr på 4-0 til FC. De resterende fem kampe i vinterturneringen bliver træningskampe som optakt til, at FC's U15 Drenge skal til "at spise kirsebær med de store" fra sidste weekend af februar og frem til weekenden 20.-21. juni.