Menu

Seks af de bedste flyttede til AC

image - alligevel fik U13 Drengene succes
Mogens Hansen
04. november 2019 kl. 21:02
- selv om 6 spillere tog til AC Horsens

Selv om de bedste forsvinder, kan man alligevel godt få succes. Det har drengene på U13-årgangen i FC oplevet her i efteråret.

Før sommerferien var der knap spillere til to 8 mands hold på årgang 07, og seks af de bedste - Albert Lodberg, Sebastian Lodberg, William Graunkær, Tobias Vester,  Loris Osmani og Nikolaj Frederiksen var blevet udtaget til AC Horsens kommende U13-hold, så der var frygt for, at FC fremover slet ikke ville kunne stille hold på årgangen.

Det har tidligere medført tab af en hel årgang, når AC Horsens har hentet et større antal spillere til sin nye U13-årgang. Således har FC i fire år ikke haft et hold for årgang 03 - i dag U17.

Men det er gået lige modsat for FC i efteråret 2019. Og drengene har præsteret nogle flotte resultater.

Efter et farvel til seks spillere, der havde været medvirkende til, at 07-årgangen havde kunnet klare sig mod de bedste hold i Danmark, siden de begyndte at spille kampe som 6-årige, var det svært at finde ud af, hvilket niveau holdet nu havde. Tilmed valgte træneren gennem syv år, Mikkel Graunkær at stoppe, da sønnen nu ikke længere skulle spille i FC.

Der blev meldt hold til efter devisen: Hellere rykke ned, fordi holdet ikke længere havde styrke til at kunne klare sig, end få tilmeldt holdet for lavt, så modstanden var for svag. Det ville ikke udvikle spillerne, og et halvt år ville være spildt.

Så det enlige hold, der var spillere til, blev meldt til i Liga 2. Mens seks af de bedste rejste, flyttede flere spillere, der havde været med i AC's talentskole op til udvælgelsen af spillerne til U13-årgangen i 2019/2020, til FC, så det viste sig hurtigt, at holdet uden større besvær kunne klage sig i Liga 2.

Et enkelt nederlag i de 5 kvalifikationskampe - 2-4 til HA85 i Silkeborg - sendte FC i Liga 2B. Her startede holdet lidt overraskende - på grund af afbud - med to nederlag, men da holdet så ved fuldt styrke vandt de tre resterende kampe, blev det i den meget jævnbyrdige pulje til en førsteplads. FC sluttede med 9 point for 5 kampe. Det gjorde nummer 2, 3, og 4 også. Men FC havde den bedste måldifference af de fire hold og får som det eneste af holdene lov til at fortsætte i Liga 2B, mens de øvrige ”forvises” til Liga 3.

Den nye træner, Dan Krabbenhøft Madsen, der som sin forgænger har en søn på årgangen, har ikke tidligere trænet børn, men været seniortræner i Horsens Freja, så for ham var det lidt en af omvæltning pludseligt at have nogle spillere, der var langt bedre til at høre efter, end de voksne han hidtil havde arbejdet med. Og der kom flere og flere til, så det blev nødvendigt at tilmelde endnu et U13-hold, så alle kunne komme ud at spille kamp.

Holdet kom først ind i turneringen, da de øvrige hold allerede havde spillet tre kampe, så drengene fik nogle travle ”engelske uger” hvor der det meste af tiden blev spillet tre kampe på otte dage. Dan Madsen måtte selv de første uger klare at stå i spidsen for andethold, men FC fik hurtigt Mikkel Graunkær til at tage endnu en tørn, så han stod for andetholdet i kampene.

Og var det sjovt at spille på førsteholdet, fik drengene, der var med på andetholdet, en endnu større oplevelse. Det blev til 10 sejre i de 10 kampe og en pointhøst på 30 og målscore på 48-17. 30 point var det dobbelte af, hvad nummer to i puljen opnående.

U13 truppen har her efter sæsonens afslutning fået tilgang af en række spillere fra Horsens KFUM, der i efteråret har haft svært ved at stille U13-hold, og da der i det nye år skal spilles 11 mands fodbold mod hidtil 8 mands, er de nye et godt supplement til FC-truppen. Drengene skal i løbet af vinteren i Vinterturneringen øve sig i at finde rundt på en bane, der nu er dobbelt så stor, som den de hidtil har spillet på. Førsteholdet skal deltage i Liga 2 og andetholdet i Liga 3.