Menu

1. runde af fodboldfaglige inspirationsmøder på herresiden

image
19. marts 2024 kl. 10:28

Torsdag d. 14. marts afholdte herresiden 2 inspirationsmøder forud for den kommende forårssæson.

Det ene henvendte sig børneholdene. Det andet til de årgange som spiller 11-mands fodbold. Trænerne fra Fantastisk Fodbold til og med U12 var samlet for at høre om børns kognitive og motoriske udvikling. Trænerne fik klubbens holdning til, hvordan vi i FC Horsens gerne vil bruge denne viden til, at træne den tekniske grundpakke i leg og spil. Trænerne var gode til at vidensdele og sparre omkring, hvordan de fremadrettet kan bruge den nye viden.

“Ingen tvivl om at trænerne tog klubbens vinkel på børnetræning seriøst og gav hinanden nogle gode 'AHA'-oplevelser på, hvordan vi kan skabe motiverende børnetræning for alle. Det var fedt at høre, hvordan de tog viden til sig og knækkede nogle koder omkring børns udvikling, og hvordan børn leger, fordi de ikke kan lade være. Derfor skal vi designe træning med det udgangspunkt. Nu glæder vi os til at se det på banen frem mod næste gang vi mødes”, udtaler Head of Coaching i Herreungdom, Kim Øyan.

For U13 til senior var temaet trænerens kommunikation samt positioner og principper i forskellige faser af spillet.

“Det er vigtigt, at de enkelte trænere ser fodbold som et systemisk spil, med forskellige faser, hvor vi kan hjælpe spillerne bedst muligt med tydelige principper. Spillerne skal hjælpes i fremtid og ikke i datid. Trænerne skal støttes til at kunne løfte sig op i helikopter-perspektiv, og se spillet mere systemisk. Trænerne var gode til at sparre med hinanden i opgaverne, og at snakke fodbold ud fra den ramme vil gøre dem mere afklaret i, hvad det er de helt præcist gerne vil have fra deres spillere. Vi er langt fra færdige med at blive klogere på spillet, men vi fik taget hul på en fodboldfaglig snak, primært om afslutningsspil denne gang, og det er jeg sikker på vil motivere trænerne til at udvikle sig”, slutter Kim Øyan.

En ting er møder, nu skal vi forhåbentlig ud at se det leve på træningsbanen og til kampe.


Trænerne mødes igen i maj, hvor det næste lille skridt tages. Det er en fed gruppe trænere, som gerne vil blive dygtigere, så de kan give endnu mere til spillerne og udvikle klubbensalt overskyggende produkt - nemlig fodbold.

Luk