Menu

Mike Trøst ansat som ny 1. holdstræner

image
23. december 2021 kl. 16:37
Mike Trøst er klar til at løfte arven efter Jesper Danefeld

Efterårssæsonen for seniorherrerne i FC Horsens endte i stor jubel, da både 1. og 2. holdet rykkede op i henholdsvis serie 1 og serie 3. Oprykningskampen i VB Parken betød samtidig et farvel til klubbens mangeårige 1. holdstræner - Jesper Danefeld. Vi er glade for, at vi nu kan løfte sløret for, hvem der skal afløse Jesper Danefeld, og fortsætte det flotte arbejde, som hele teamet omkring seniorafdelingen leverede i sidste sæson. Valget er faldet på Mike Trøst, som i den netop afsluttede sæson var træner for Hedensted IF's serie 2 hold. Mike har tidligere været seniortræner i Vejle Bolklub, Juelsminde, Horsens Boldklub og Hatting-Torsted. Så det er en træner med meget erfaring, som nu tager over.

Om processen og valget af Mike fortæller fodboldansvarlig Kim Øyan følgende:

"I processen omkring at finde en ny cheftræner til vores øverst rangerede seniorhold, har vi haft mange gode drøftelser. For at finde de rigtige parametre at kigge efter, var vi nødsaget til, i første omgang at finde ud af, i hvilken retning vi ville bevæge os. Det betød, at arbejdet med at finde en arvtager til Jesper Danefeld, startede med en vision for seniorafdelingen i FC Horsens. Hvad vil vi, hvorfor vil vi det og hvordan vil vi det. Dette har givet os en retning at følge", udtaler Kim Øyan.

Om valget af Mike udtaler Kim Øyan:

"Vi har haft en lille håndfuld seriøse kandidater. Ud fra de samtaler vi har haft, så er de styrkesider, som Mike har, dem der passer bedst på vores vision og de kvaliteter, som vi var på udkig efter. Det har Mike bekræftet i vores gode samtaler, men også via de referencer vi har trukket på Mike. Vi er meget trygge ved at give Mike roret i seniorafdelingen" fortæller Kim og fortsætter.

"Mike står for os, som en yderst sympatisk fyr, med en bred erfaring med seniorfodbold, men også med erfaring i overgangen fra ungdom til senior, hvilket var meget vigtigt for os. Derudover har han store styrker indenfor det sociale, og vi ved, at vi med Mike får en træner, som er meget interesseret i klubben. Han har boet i klubhuset, da der var ungdomsboliger i børnehaveafdelingen, og Mike bor nu kun 300 meter fra klubben. Vi ved, at vi med Mike får en træner, der vil bruge en masse interessetimer i klubben, og hjælpe med at løfte hele seniorafdelingen. Både på og udenfor banen. Allerede nu har vi Red Army og Ildsjælene, som er passionerede omkring klubben og seniorafdelingen. Vi har i trænere som René Cramer og Christian Olsen, og i holdledere/hjælpere som Kurt Pedersen, Niels Jørgensen, Rasmus Lind og Andreas Kok på seniortrinnet folk, som værner, og har værnet, utrolig meget om det sociale. Disse nøglepersoner, bruger rigtig meget tid på at give oplevelser på og udenfor banen for vores seniorspillere. Det er vi dybt taknemmelige for. Derfor var det også meget vigtigt, at vi fandt en legekammerat til dem. En der vil gå lige så engageret og passioneret til opgaven, som de gør, og som vil give så meget af sig selv, som de gør. Det er vi overbevist om, at Mike vil, og sammen med dem, vil rykke klubben efter klubbens 2025 vision", slutter Kim Øyan.

Mike Trøst glæder sig til at fortsætte trænergerningen i FC Horsens, og udtaler i forbindelse med signeringen af kontrakten følgende:

"Jeg har valgt at takke ja til at blive den nye cheftræner for FC Horsens serie 1. Jeg havde forventet at tage en pause, som træner for en periode, men når man bliver præsenteret for sådan en spændende vision, som FC Horsens fremlagde for mig – så var svaret nemt. FC Horsens er en fremadstormende klub, med en god blanding af nye talenter og rutinerede spillere. Jeg har igennem flere år oplevet et stort engagement - både fra spillere, ledelse og frivillige i klubben. Den ånd vil jeg gerne være en del af", fortæller Mike, som har stor vægt på overgangen fra ung spiller til senior.

"Jeg håber, at vi kan forsætte de positive takter, og få integreret endnu flere U-17 og-19 spillere, og derved holde gang i fødekæden op mod 1. og 2. holdet i seniorafdelingen. Jeg ser rigtig meget frem til at komme i gang med opgaven, og blive en del af FC Horsens familien", slutter Mike Trøst.

Mike glæder sig til at tage imod spillerne og teamet til opstart i januar.

 

Luk