Menu

Besøg fra AC Horsens på træningsbanen

image
11. februar 2022 kl. 11:13
AC Horsens kom og gav sit bud på god børnetræning

Torsdag d. 10. februar var AC Horsens på besøg, hvor de kom med deres bud på en børnemanual til god børnetræning. En repræsentant fra hver årgang i FC Horsens, fra u6 til u14, var med på banen og lod sig inspirere af øvelser, og senere og et oplæg fra børneudviklingstræner Seamus Bartholdy fra AC Horsens. Oplægget blevet taget godt i mod fra FC’s trænere, som trods den lave temperatur på banen, holdt fokus og humøret højt, når de kiggede AC’s ungdomstrænere over skulderen.

“Det er altid godt at komme ud og se noget andet træning, snakke fodbold med sine trænerkollegaer og diskutere, om man får det frem i en øvelse, som man gerne vil. Øvelsesmuligheder er uendelige og nemme at finde på nettet. Men det at få dét frem i en øvelse, som man gerne vil og få børnene til at forstå det - dét er kunsten. Jeg var glad for, at det netop var noget af det, som Seamus kom ind på i sit oplæg,” siger fodboldansvarlig Kim Øyan.

“Skal vi lave bedre børnetræning i Danmark, skal vi være bedre til at forstå børnene. Det er ikke øvelser der mangler, men psykologisk forståelse og pædagogisk kunnen - og det formår AC at kradse lidt i her, hvilket jeg synes er helt rigtig set”, slutter Kim Øyan.

Nikoline Dahl, som træner årgang 2015-drenge i FC Horsens, fik meget ud af inputtene fra AC’s ungdomstræner:

“En ting jeg særligt bed mærke i, er matchingen af grupper i relativ alders affekt. Det var virkelig spændene. Og så have fokus på et specielt emne til træning, og så prøve det i kamp.”

I slutningen af marts tilbyder FC Horsens træneruddannelse, hvor der i klubregi udbydes C-licens. Det er vigtigt med uddannelse - ikke for uddannelsens skyld, men fordi vi bliver dygtigere af at snakke fodbold sammen.

Det var dejligt at se, at trænere fra BUF gjorde os selskab og deltog ved AC’s inspiration.

Luk