Menu

U14 drenge til internationalt stævne i Belgien

image
02. juni 2022 kl. 19:30
FC Horsens U14-drenge deltog i Kr. Himmelfartsferien i et internationalt fodboldstævne i Belgien. Der var stor opbakning til turen, hvor hele 29 drenge og 18 forældre/trænere deltog. Udover en masse fodboldkampe ventede også en vigtig social oplevelse, som kunne styrke det i forvejen gode fællesskab yderligere. 
Torsdag morgen kl. 5.40 var der afgang fra klubhuset på Ternevej. Forude ventede en 11 timer lang køretur til det nordlige Belgien. Der var høj stemning i bussen, og da bussen endelig rullede ind på campingpladsens p-plads, var det som at se, når køerne kommer på græs. 11 timer i en bus var lang tid for en flok aktive drenge. Den første aften bød på socialt samvær og indkvartering. Drengene skulle overnatte i mobilhomes - det var aftalt, at de skulle blandes på tværs af de normale hold og skoler. Der var ingen sure miner, men masser af smil og glæde, selvom man måske skulle dele dobbeltseng med én, som man ikke normalt talte meget med.
1. plads og mange sejre
Selvom det sociale samvær var en vigtig del af turen, så havde drengene glædet sig til at spille en masse kampe også, hvor man skulle møde tysk, fransk, hollandsk, belgisk og endda dansk modstand. Som angriber Tais Nordahl udtalte: "Vi er ikke taget helt til Belgien for at tabe" - og nederlag var der heller ikke mange. 
FC Horsens 1 sluttede på en 3. plads i puljen, og var kun ét mål fra at gå i semifinalen. Holdet tabte kun én kamp til et fysisk stærkt fransk hold. Placeringskampen sluttede med en sikker 4 - 0 sejr til et flot fightende FC-hold. 
FC Horsens 2 vandt sikkert sine 4 puljekampe, hvor der kun blev lukket ét mål ind. Herefter ventede først en semifinale, som sikkert blev vundet 3 - 0. I finalen ventede der fransk modstand. FC var klart bedst, og da finalen blev fløjtet af var stillingen 2 - 0. Kammeraterne stormede på banen, og fra den medbragte sound box tordnede lyden af "We are the champions". Jublen var stor, og det var ikke til at se, hvem af de 29 spillere, som havde spillet kampen - grundet det stærke sammenhold, så var det en sejr for alle drengene fra FC. På podiet fik drengene udover pokalen for 1. pladsen også fairplay-pokalen - og et sølvfad fordi man var klubben der havde kørt længst.
Tid til andet end "bare" fodbold 
På trods af et presset program blev der også tid til andet end at spillet fodbold. Drengene var en tur i vandland, så Champions League finale sammen og så fik de sig også en fortjent tur på McDonald's inden kampene på finaledagen - det virkede til EM i 1992, og burgerne var helt sikkert medvirkende til præstationerne på banen :-). 
Søndag morgen gik turen mod Horsens igen, og det var nogle trætte drenge og forældre, som kl. 21 søndag aften landede i Horsens, hvor forældre og søskende med flag i hånden tog imod og hyldede de seje drenge.
"Turen var en stor oplevelse for drengene, som fik sig en oplevelse for livet. Det vigtigste var at det stærke sammenhold udviklede sig yderligere - de flotte resultater var en fantastisk bonus", udtaler far og vikarierende træner Morten Jensen. 
"Som medlem af drengeudvalget i FC Horsens, håber jeg, at vores tur, kan inspirere flere årgange til at spare penge sammen, så flere fodboldspiller får sådan en tur og oplevelse, som vi har kunnet give de fantastiske U14-drenge", slutter Morten Jensen.
Luk